Einde Office 2010 in zicht, Microsoft lokt gebruikers naar Office 365

Microsoft waarschuwt Office 2010-gebruikers dat de gratis ondersteuning voor hun kantoorpakket binnen een jaar ten einde loopt. Het schuift Office 365 ProPlus naar voor als interessantere upgrade voor bedrijven dan Office 2019. Office 2010 bereikt op 13 oktober 2020 na tien jaar dienst het einde van de ondersteuningstermijn. Net zoals geldt voor het nakende einde van de Windows 7-ondersteuning, zullen vanaf die dag niet langer gratis beveiligingsupdates worden beschikbaar gesteld voor het verouderde Office-pakket.

Klanten hebben de optie om naar de standalone-versie van Office 2019 te upgraden met een eenmalige aankoop, maar als het van Microsoft zelf afhangt, ziet het zijn zakelijke gebruikers liever naar een abonnement op Office 365 ProPlus migreren.

Verschil
Het voornaamste verschil tussen Office 365 en Office 2019, is dat Office 365 op maandelijkse basis wordt geüpdatet met nieuwe functies. Office 2019 is dan weer onveranderd gebleven sinds de lancering in oktober vorig jaar, zo benadrukt Microsoft. Het is niet de eerste keer dat de reus uit Redmond duidelijk maakt dat het eigenlijk liever niet wil dat je Office 2019 koopt.

Office 365 ProPlus is de versie van Office die bij de meeste zakelijke formules voor Office 365 wordt geleverd. Het laat toe om de “volledige versies van Word PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Publisher, Access en Skype for Business” lokaal op een pc te installeren en kan, in tegenstelling tot Office 2019, per gebruiker op vijf verschillende pc’s en mobiele apparaten worden geïnstalleerd.

Bron: https://www.techzine.be


Print   Email