Microsoft waarschuwt Windows 7 gebruikers over einde security-updates.

Microsoft start vanaf deze week met het waarschuwen van Windows 7 Pro-gebruikers over het nakende einde van de ondersteuning voor hun besturingssysteem. Nadat Microsoft in april is gestart met het pro-actief waarschuwen van Windows 7 Home-gebruikers over het einde van de ondersteuningstermijn op 14 januari 2020, zijn nu ook Windows 7 Pro-gebruikers aan de beurt.

Windows 7 Pro-systemen die niet op een domein zijn aangesloten zullen vanaf deze week meldingen beginnen ontvangen over het nakende einde. Dat maakte Microsoft bekend met een update van de originele blogpost van eerder dit jaar.

De waarschuwing laat gebruikers weten dat 14 januari 2020 de laatste dag is waarop Microsoft nog beveiligingsupdates zal aanbieden voor Windows 7. Na die deadline wordt de gratis ondersteuning volledig stopgezet, maar kunnen bedrijven eventueel wel nog beroep doen op een tijdelijke verlenging tegen betaling.

35 procent
Volgens de laatste cijfers van NetMarketShare draait nog meer dan 35 procent van alle pc’s wereldwijd op Windows 7. Dat aandeel neemt gestaag af, maar met nog maar drie maanden tot de deadline, is het onwaarschijnlijk dat alle overblijvende systemen op tijd zullen worden geüpdatet.

Draaien er binnen jouw organisatie nog computers op Windows 7 of is de migratie naar Windows 10 nog maar net afgerond? Dan willen we graag van je horen. Met een viertal vragen polsen we hoe aanwezig Windows 7 vandaag nog is in Belgische bedrijven. Doe hier mee met het survey.

Bron: https://www.techzine.be


Print   Email